A Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.
Ön itt jár: > > >

Tolómérők és mikrométerek

Professzionális tolómérők, nagy pontosságú mérésekhez

 

Az ipar különféle területein, főleg a gépiparban nagyon fontos a pontos mérés, amelyhez speciálisan kidolgozott eljárások, eszközök is kapcsolódnak. A precíziós mérőműszerek közül a tolómérők vagy mikrométerek jól alkalmazhatóak különféle objektumok és idomok, például csövek átmérőjének mérésére vagy lemezek vastagságának megállapításához. Gyakran alkalmazzák ezeket a gépiparban, mert nagyon pontos eredmények kaphatók a segítségükkel.

A leolvasás pontossága arányos a nóniusz skála hosszúságával, de az ipar területein szigorúan meghatározott keretek között zajlanak a mérések. A professzionális, ipari minőségű tolómérőink között megtalálhatod a mechanikus (nóniuszos) típusúakat vagy a digitális, illetve az órás kivitelűeket is. Az eszközök akár nagyobb munkadarabok mérésére is használhatók és IP védelmi besorolással is el lehetnek látva. Minőségi anyagokból készült, professzionális mérőműszereink neves gyártók termékei, amelyeket már nagyon kedvező áron meg tudsz nálunk vásárolni. A mechanikus vagy a leolvasást megkönnyítő digitális tolómérők rendelkezhetnek kengyeles vagy tányéros befogatási lehetőséggel és mélységmérővel, illetve párhuzam előrajzolóval is. Mindegyik mérőkészülékünk ipari szabványoknak megfelelően készült és rozsdamentes acél felülettel rendelkezik.

A tolómérők tárolása során, mindig figyelj arra, hogy ne érjék szélsőséges időjárási viszonyok az eszközöket! Például kerülni kell a közvetlen napsugárzást és a magas páratartalmat. Továbbá mérés előtt és után is ajánlott megtisztítani egy puha ruhával a mikrométer befogásra, mérésre használatos részeit.