A Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Az egyszerű, de nélkülözhetetlen szögmérők

 

Az ipar számos területén, például szerszámok, alkatrészek gyártása során is rendkívül fontos, hogy a műszaki rajzoknak megfelelően készüljenek el a végtermékek. Ebben lehetnek segítségedre az egyszerű osztásos eszközök, mint például a hosszmérők, tolómérők vagy szögmérők.

Ezek általában a két anyag közötti felületet vagy a két él által bezárt terület nagyságát mutatják meg. A különféle eszközök, például forgácsolószerszámok és fúrók vagy marók egyélű szögeit, hajlásszögeit vagy csúcsszögeit az élezés során szükséges visszaellenőrizni. Ha nem követelmény a speciális sablonok használata, akkor megfelelőek lehetnek az egyetemes vagy univerzális mérők is a feladathoz. A nem túl nagy pontosságot igénylő mérésekhez, a műszaki gyakorlat során a mozgószáras típusú szögmérő is alkalmas lehet, aminek osztásköre 0-tól 180 fokig terjed. Ezt úgy tudod használni, hogy a talpát lefekteted a mérendő felületre és a mozgó szárat pedig a másik felülethez kell igazítanod, majd rögzítened, és ezután le is olvasható az érték, amely egy fok pontossággal mutatja azt.

Az online üzletünkben beszerezhető inox felületű, rozsdamentes acélból készült Berger szögmérőt professzionális ipari minőségben gyártják és gravírozott skála található rajta. Az eszköz erős, masszív és műbőr tok védi, amikor használaton kívül van. A mérés közben a rögzítő csavar segít a megfelelő pozícióban tartani. Akár matematika tanulásához is jól használhatóak a félkör alakú szögmérők, mert a teljes kör általában zavaró a gyerekek számára.

 

Keresés