A Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.
Menü
Vevőszolg.:+36203317300

Mire használható a saruzó fogó?

Manapság annyi különböző típusú, fajtájú, márkájú fogó vásárolható meg, hogy a bőség zavara könnyen megzavarhat egy kezdő szerelőt. 

 

Ha hallottad már azt az megnevezést, hogy saruzó fogó, biztosan Te elcsodálkoztál azon, hogy vajon mi ez az eszköz, és mire is használható? Tulajdonképpen egy nagyon sokoldalú szerszámról van szó, amelyet érdemes beszereznie mindenkinek, aki kábelszerelési munkálatokkal foglalkozik.

A saruzó fogó különböző szigetelt érvéghüvelyek vagy saruk, és szigeteletlen saruk préselésére szolgáló eszköz. A legtöbb ilyen típusú fogóval azért olyan egyszerű dolgozni, mert a préselést beépített kényszerzárak könnyítik meg, ezáltal kis energiabefektetéssel is nagy erőt lehet kifejteni. A különböző szerszámváltozatok között olyanok is kaphatóak, amelyek többfunkciósak, azaz például kábel vagy csavar vágására és kábelcsupaszításra is alkalmasak. A jó saruzó fogó elég masszív ahhoz, hogy bírja a kemény munkát. Általában ezek acélból készülnek, így igazán bírják a strapát, viszont a fogó markolata valamilyen lágyabb anyaggal, például műanyaggal van bevonva, hogy kényelmes fogást biztosítson használat közben.

Ha egy olyan saruzó fogó mellett döntesz, amely például Hans vagy Wiha márkájú, nem lőhetsz mellé, ugyanis ezek a gyártók minőségi termékeket kínálnak, amelyek hosszú évekig hasznos társaid lehetnek a szerelési folyamatokban. Ha azonnal szükséged lenne egy ilyen fogóra, akkor érdemes internetről rendelni, azon belül is olyan oldalról, amely gyors kiszállítást biztosít.