A Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.
Ön itt jár: > > >

Derékszögek

A profi derékszögek 90 fokot mérnek, nem többet és nem kevesebbet!

 

Bútorkészítő vagy lakatos vagy? Esetleg a barkácsolás a hobbid? Akkor biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy a lehető legfigyelmesebben szabtad le az anyagokat, mégsem volt meg az a kívánt 90 fok. Ezért van szükség a nagy pontosságra az olyan méréstechnikai eszközök esetében, mint az ipari derékszögek. Minél hosszabb az elkészítendő munkadarab, annál fontosabb a pontos mérés, hiszen hosszabb távon összeadódnak a kisebb elcsúszások és a végére egészen nagy eltérések is megjelenhetnek a tervezetthez képest.

Elsősorban a lakatos munkák során, de hobbibarkácsoláskor is nagyon fontos a 90 fok pontos meghatározása. Ehhez nyújtanak nagy segítséget a lakatos-, perem-, talpas és natúr derékszögek, amelyek hasznos társaid lehetnek az előrajzolások, ellenőrzések és beállítások során is. Az asztalos munkák alkalmával pedig, mint tudod, szintén nagyon sokszor 90 fokos szögben kell vágni. A Berger vagy a szlovén gyártmányú Tovarna mérőeszközeink professzionális ipari kivitelben és minőségben készülnek, valamint cink bevonattal ellátott acél külsővel rendelkeznek, amely tartósságot eredményez a számukra.

A különféle derékszögek szárainak belső találkozása között lévő kis horony funkciója az, hogy az ellenőrzésre szánt munkadarab éles sarka ne ütközzön a mérőeszközzel, és így sokkal pontosabb eredményeket kaphass. Viszont az is fontos, hogy a megmérendő darabot mindig sorjázd le a mérés előtt! A felületek egyenességének a leellenőrzésére is hasznosak mind az acél vonalzók, mind a különféle derékszögek.