A Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.

Fémfúrók

Ön itt jár: > >

 

A minőségi fémfúró használatának előnyei

 

Ha egy fémet szeretnél átlyukasztani, akkor ahhoz először is az kell, hogy a fúród képes legyen vinni a kívánt anyagot. Ilyenkor érdemes megfontolni egy fémfúró használatát, hogy biztosan azt az eredményt kapd, amit vársz. Első lépésként szükséges egy megbízható fúrógép, illetve egy fémfúrásra alkalmas fúrószár.

Természetesen nem mindegy, hogy a fémfúró szár milyen anyagból készült, ugyanis ez meghatározza, hogy milyen típusú anyagok megmunkálásánál lehet használni. A legpraktikusabb választás, ha HSS gyorsacélból készült darabot veszel, ugyanis az ilyen termékekkel a keménységüknek köszönhetően gyorsan és könnyedén lehet dolgozni. A HSS-R, HSS-G, HSS-E, valamint a HSS-CO típusú szárakkal nem lehet mellélőni. A HSS-R a legolcsóbb alternatíva, amely alkalmas lágy acélok, lágy fémek, műanyag és fa megmunkálására is. A HSS-G keményebb, mint a többi verzió, ezért sokkal hosszabb élettartammal bír. A HSS-R változattól abban különbözik, hogy keményebb acélokkal is elbír.

A következő típusú fémfúró, a HSS-E nagyon kemény, ezért szinte minden anyag fúrására alkalmas, viszont hátránya, hogy könnyen törik. A HSS-Co a legtartósabb a felsorolt típusok közül, és mindenféle anyaghoz alkalmazható. Ha kiválasztottad, hogy milyen anyagból készült fémfúró szárat szeretnél használni, akkor már csak arra kell törekedned, hogy olyan gyártótól vásárolj, amelyik színvonalas termékeket kínál. A német gyártók általában minőségi termékeket készítenek, amelyek akár hosszú évekig is szolgálhatják a felhasználójukat.

Keresés