A Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.
Menü

Köszörűkorongok és kövek

 

Kerámiakötésű köszörűkorong a precíz munkavégzéshez

 

Az aprólékos munkához elengedhetetlen a megfelelő minőségű eszközök használata. Épp ezért, mielőtt köszörülésbe kezdesz, a legelső lépés az legyen, hogy beszerzel egy megbízható köszörűkorongot. A választásnál több fontos szempontot is figyelembe kell venni.

Például a korongot felépítő szemcsék méretét és típusát, a szemcsekötés módját és keménységét, a kő tömörségét, illetve azt is, hogy milyen típusú forgácsolási munkára szeretnéd használni. A megfelelő köszörűkorong, vagy más néven köszörűkő, alumínium-oxid vagy szilícium-karbid anyagból készül, de manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a cirkónia kövekből vagy kerámikus alumínium-oxidból készült változatok is. Ezen kívül fontos még, hogy a szemcsekötés kerámikus vagy rezinens legyen, de manapság a szinterezett kötés is egyre inkább előtérbe kerül. Figyelj még a porozitásra is, mivel ez megmutatja a kő hűlési és szellőzési tulajdonságait! Ha a szemcsekötés kemény, akkor nem kell félned a korong méretének idő előtti csökkenésétől sem. Nem lőhetsz mellé, ha kerámiakötésű köszörűkorong mellett teszed le a voksod, ugyanis ezek kemény, időtálló darabok, nagy leválasztási teljesítménnyel, magas ellenállósággal a savakkal és olajokkal, illetve a hőmérséklet változással szemben. Ezeket akkor célszerű alkalmazni, ha közepes hőfejlődésű munkát végeznél. Ezek vágósebessége általában 35–60 méter per másodperc, és asztali, valamint állványos köszörűgéphez használható változatban is kaphatóak.

Ezen kívül érdemes odafigyelni arra, hogy megfelelő méretű köszörűkorong kerüljön a köszörűgépbe, ugyanis a köszörülési felület meghatározza az önélező képességet, a hő- és forgácselvezetést, a köszörülési erő elosztását, valamint, ha ezt betartod, akkor megelőzhető számos, a gép működésével kapcsolatos technikai probléma és esetleges személyi baleset is. Ha ezen a szempontok alapján vásárolsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy jó minőségű, precíz munkát fogsz tudni végezni otthon is. Mi mindenben a rendelkezésedre állunk, hogy a lehet legjobb döntést hozhasd!